Το ΠΕΑΚ Πάτρας έκοψε την πίτα του και τίμησε τους διακριθέντες αθλητές

admin, 29/1/2018

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και οι εργαζόμενοι του ΠΕΑΚ Πάτρας καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, στο ανακαινισμένο κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι, παρουσία εκπρόσωπων των πολιτικών αρχών, αθλητικών ενώσεων, ομοσπονδιών, ομάδων και πλήθος κόσμου. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι άνθρωποι του αθλητισμού, που προπονούνται και αγωνίζονται στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ευθύνης του ΠΕΑΚ Πάτρας και οι οποίοι βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις που έφεραν στην πόλη το 2017.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης, προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που έχει συντελεστεί την προηγούμενη περίοδο και παρουσίασε τους στόχους που έχουν δρομολογηθεί για την περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του ΠΕΑΚ.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε τη δημιουργία γηπέδου για ποδόσφαιρο στην άμμο που θα κατασκευαστεί, σε χώρο πίσω από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» ενόψει του 2019, όπου η Πάτρα θα διοργανώσει του Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το γήπεδο θα πάρει το όνομα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Σπύρου Αβράμη και θα λειτουργήσει ως προπονητήριο.

Κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο κ. Κανελλάκης, μαζί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας, αφιέρωσε συμβολικά το πρώτο κομμάτι στον υγιή αθλητισμό, χωρίς βία και ντόπινγκ. Ευχές για τη νέα χρονιά απεύθυναν ο ταμίας Πολυχρόνης Θωίδης, ο Έφορος Αποστόλης Σταθόπουλος και τα μέλη Κωνσταντίνος Τρίγγος, Χρήστος Βαλουξής, Μαρία Πολύζο, Αναστάσιος Κοντός.

Η εκδήλωση άνοιξε με το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας. Τα παιδιά έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας κ. Βασίλη Σταμόπουλου.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο από τη συγκινητική και γεμάτη μηνύματα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, παράσταση που παρουσίασαν τα παιδιά του Θεραπευτικού Κέντρου «Μέριμνα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Αγώνων, Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Αγώνων Θοδωρής Μενεγής, οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Μάλιστα, προβλήθηκε το βίντεο που είχε ετοιμάσει η Επιτροπή Διεκδίκησης των Αγώνων για την Πάτρα, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων στην Ταραγόνα της Ισπανίας, όπου ανατέθηκε στην Πάτρα η διοργάνωση.

Επίσης παρέστησαν, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Ηλίας Γρηγόρης, ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Σταύρος Γούτσος, η πρόεδρος του Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» Πάτρας, Λιολιό Κολυπέρα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Κώστας Κόντης, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Αγώνων Αλέξης Σκαρμέας και Άγγελος Ροζής, ο οποίος είναι και μέλος της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Βραβεύσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ Πάτρας τίμησε πρώην εργαζόμενους του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, για την προσφορά τους στη λειτουργία και αναβάθμιση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας. Πρόκειται για τους Γιώργο Αθανασόπουλο, Αναστάσιο Ρουτζαμάνη, Παναγιώτη Γιαννόπουλο και Χρήστο Αγγελόπουλο.

Η βράβευση έγινε από τους εργαζομένους του ΠΕΑΚ Πάτρας Ιωάννα Βασιλοπούλου, Μένιο Αγγελόπουλο και Βασίλη Μακρόπουλο και εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, από τον αναπληρωτής Έφορος Αναστάσιο Κοντός.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΑΚ

Επίσης, από τη Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας, βραβεύθηκαν ομάδες και αθλητές που αθλούνται στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας. Πρόκειται για τους:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το Εφηβικό Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Προμηθέα Πάτρας για τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Ισπανίας.

ΝΕΠ

Η ομάδα πόλο Νεανίδων της ΝΕΠ για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νεανίδων 2017.
Η Αθανασία Διαμαντή, 1η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κολύμβηση
Η Σοφία Καναβού, 2η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κολύμβηση
Ο Γεράσιμος Βαρβατσούλης, 3ος πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση
Η Μαργαρίτα Μπιτσάκου, 1η θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες Υδατοσφαίρισης Κορασίδων
Η Ευδοκία Τσιμάρα1η θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες Υδατοσφαίρισης Κορασίδων
Ν.Ε. Πατρών (Αντιπτέριση)
Οι Γιώργος Κτενάς και Κωστής Αθανασόπουλος, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα του διπλού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – ΝεανίδωνΑντιπτέρισης

ΝΟΠ

Η ομάδα υδατοσφαίρισης μίνι παίδων για την κατάκτηση της 5ης Πανελλήνιας θέσης.
Η κολυμβήτρια Βασιλική Τάτσιου που κατέκτησε τη 2η θέση στα 200 μέτρα ελεύθερο, την 4η θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο και την 5η θέση στα 400 μέτρα ελεύθερο στους πανελλήνιους αγώνες.

ΟΠΑΘΑ

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης για την άνοδό της στην Α2 κατηγορία πόλο

ΝΗΡΕΑΣ

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης για την άνοδό της στην Α2 κατηγορία πόλο

Α.Σ.ΠΑΛΜΟΣ

Η Μαριλού Καζαμαριώτη, πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεανίδες

Ακαδημία των Σπορ

Η ανδρική ομάδα χάντ-μπολ του συλλόγου για την άνοδό της στην Α2 εθνική κατηγορία.
Ο αθλητής Κανέλλο Γεωργίου, ο οποίος με την ομάδα beachhandball Ακρόπολης κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών.

Α.Σ. ΤΟΦΑΛΟΣ

(Πυγμαχία)
Ο Δημήτρης Παλούμπης, Πρωταθλητής Ελλάδας 2017
Η Ευφροσύνη Κατζόγια, Πρωταθλήτρια Ελλάδας
Ο Δημήτρης Λάτσης, Πρωταθλητής Ελλάδας
Ο Δημήτρης Νικολάου, Δευτεροαθλητής Παίδων

ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η ομάδα Κορασίδων για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Η ομάδα Νεανίδων για την 3η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Η ομάδα Παίδων για 3η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. br Η Βασιλική Ηλιοπούλου για τις ατομικές της διακρίσεις
Η Αθηνά Λιβιεράτου για τις ατομικές της διακρίσεις

Α.Σ.Π. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ

Ο Άγγελος Καρακίτσος για το χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες τοξοβολίας

Α.Σ. ΣΤΡΑΤΩΝ

Ο Χρήστος Αντίοοχος για το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kickboxing
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ
Η Ιωάννα Τσίχλα για το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kickboxing

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ

Ο Δημήτρης Μαρκοίζος για το διεθνές έπαθλο ΤFE αγώνων τοξοβολίας

Νάπολη Πατρών ομάδα beachsoccer

Για τις διακρίσεις της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.