ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

admin, 3/3/2018

Κλειστή για 24 ώρες είναι η αγωνιστική πισίνα του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» μετά την εύρεση κοπράνων σε αυτή. Το περαστικό σημειώθηκε στις 18.00 της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018 και άμεσα, με μέριμνα του προσωπικού του κολυμβητηρίου, η πισίνα εκκενώθηκε από τους χρήστες.

Όλες οι αθλητικές και προπονητικές δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στην πισίνα κατάδυσης του κολυμβητηρίου, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού, πλυσίματος και απολύμανσης των υδάτων της αγωνιστικής δεξαμενής νερού, από εξειδικευμένο συνεργείο.

Να σημειωθεί ότι, πριν από την εκ νέου παράδοση της πισίνας θα γίνει έλεγχος της ποιότητας των υδάτων, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θα δώσει και την τελική έγκριση.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας καλούνται οι αθλητές και οι συνοδοί τους, να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες υγιεινής χρήσης της πισίνας, οι δε προπονητές και παράγοντες των ομάδων να δίνουν οδηγίες στους κολυμβητές των ομάδων τους και ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι μικρότερης ηλικίας, για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις πισίνες, ώστε να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους.

Επίσης καλούνται οι γονείς των μικρών αθλητών να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι όταν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

Επ’ ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η θερμοκρασία των θερμαινόμενων εσωτερικών δεξαμενών πρέπει να διατηρείται μεταξύ 22 και 25 βαθμών Κελσίου.

Και αυτό διότι, σε υψηλές θερμοκρασίες η ανάπτυξη των μικροοργανισμών είναι ταχύτερη, με αποτέλεσμα αυτοί να επιμολύνουν συνεχώς τα φίλτρα.

Επίσης, η επίδραση της θερμοκρασίας στο σώμα των λουομένων έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εκκρίσεις από τους ιδρωτοποιούς και τους σμηγματογόνους αδένες του σώματός τους, ενώ όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των χρηστών της πισίνας, από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ έχει εκδοθεί, τον Σεπτέμβριο του 2017, και έχει διανεμηθεί ένα χρήσιμο και κατατοπιστικό φυλλάδιο με τους Κανόνες Υγιεινής των Κολυμβητών.


Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τους Κανόνες Υγιεινής των Κολυμβητών:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για όλους τους κολυμβητές

Σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ: