Προς: Διευθυντή Σύνταξης Εφημερίδας «Κόσμος»

admin, 6/6/2018

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, στο φύλλο της 1ης Ιουνίου 2018, με τίτλο: «Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ έκανε σύμβαση έργου… με την γυναίκα του! Μικρό το ποσό… μεγάλο το «κους κους»!», σας απαντώ τα εξής:

Πάνω στη βιασύνη τους ορισμένοι, προσπαθούν να ανακαλύψουν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν. Η προσπάθεια τους αυτή, βέβαια, δεν είναι τωρινή, καθώς στο πρόσφατο και στο απώτερο παρελθόν, έχουμε δει να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας δήθεν σκάνδαλα για το ΠΕΑΚ, τα οποία όλα έχουν αποδειχθεί «φούσκες».

Παρόλα αυτά, οι εμπνευστές της επίθεσης κατά της διοίκησης του ΠΕΑΚ, δεν το βάζουν κάτω. Έτσι, βρήκαν ένα νέο… σκάνδαλο. Την ασφαλιστική κάλυψη μιας ημέρας, έναντι του ποσού των 180 ευρώ.

Μόνο, που αυτή τη φορά μπέρδεψαν τον αθλητισμό με το Πατρινό Καρναβάλι.
Το θέμα που παρουσίασε ως κεντρικό η εφημερίδα σας, η οποία έπεσε θύμα των κατ’ επάγγελμα συκοφαντών της διοίκησης του ΠΕΑΚ, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η ασφάλιση, από ατύχημα και αστική ευθύνη, των δεκάδων καρναβαλιστών που πήραν μέρος στα παιχνίδια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του +πληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού στο κλειστό γήπεδο στο Κουκούλι, στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Τόσο η παραχώρηση του γηπέδου, όσο και η ασφάλιση των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη δράση του +πληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού έγινε μετά από αίτημα της Οργανωτικής Ομάδας του δρώμενου. Επειδή τα μέλη της ομάδας δεν είχαν νομική υπόσταση για να προχωρήσουν σε ασφάλιση των συμμετεχόντων, ζήτησαν από τη Δ.Ε. του ΠΕΑΚ, που ήταν και υποστηρικτής της εκδήλωσης, να συνάψει το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο, υποδεικνύοντας οι ίδιοι το ασφαλιστικό γραφείο, με το οποίο είχαν συνεννοηθεί και το οποίο διευθύνει η κα Αλιβιζάτου Πηνελόπη, μέλος του +πληρωματικού.
Η πρόταση για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και την υποστήριξη της εκδήλωσης έγινε, ομόφωνα δεκτή από τη Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας, καθώς η πολιτική μας είναι οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι ανοικτές και για πολιτιστικές δράσεις, πόσο μάλλον για το πατρινό καρναβάλι, που είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της πόλης, αυτή δε την επιλογή την αποδεικνύουμε εμπράκτως.

Όσο για το αίτημα της ασφάλισης των καρναβαλιστών, έγινε και αυτό ομόφωνα δεκτό από την Ε.Δ. του ΠΕΑΚ, βάσει της κοινής λογικής, που θέλει, όταν υπάρχει συνάθροιση ατόμων σε έναν αγωνιστικό χώρο, να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους και επιπλέον να ασφαλίζονται για όποιο ατυχές γεγονός μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχετικά δε με το πραγματικό όφελος του ασφαλιστή, αυτό ανέρχεται στο ποσό των 16 ευρώ…

Να σημειωθεί πως ακόμη και το συνολικό ποσό της σύμβασης, δηλαδή τα 180 ευρώ, ήταν τέτοιο που δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως Δ.Ε. του ΠΕΑΚ να το δημοσιεύσουμε στη «Διαύγεια», από όπου και αλίευσαν το «λαβράκι» οι κρυπτόμενοι καταγγέλλοντες.
Παρόλα αυτά το πράξαμε, καθώς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα για να φοβηθούμε.

Βέβαια, εάν ο συντάκτης του συγκεκριμένου θέματος, έκανε τον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου, ως όφειλε στο πλαίσιο της αντικειμενικής πληροφόρησης των αναγνωστών της εφημερίδας σας, θα είχε αποφύγει μια δημοσιογραφική γκάφα.

Ωστόσο και αυτό δεν μου κάνει εντύπωση.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη γκάφα στην οποία πέφτει και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι η τελευταία.

Νίκος Κανελλάκης
Πρόεδρος Δ.Ε. ΠΕΑΚ Πάτρας