ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

admin, 6/6/2018

Σε μια μεγάλη γιορτή για τη μεγάλη οικογένεια του χάντμπολ, εξελίχθηκαν τα εγκαίνια του αθλητικού Μουσείου χειροσφαίρισης για την ιστορία του αθλήματος στην πόλη της Πάτρας, που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουνίου, στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ στο Κουκούλι.

Πλήθος κόσμου, παλαίμαχοι αλλά και νέοι αθλητές, άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τη δημιουργία και την ανάπτυξη του αθλήματος στην Πάτρα, στελέχη της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης που κατέβηκαν για τα εγκαίνια, φίλαθλοι που τόσα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους στην κερκίδα και το χειροκρότημα τους, τους αθλητές της χειροσφαίρισης, όλοι ήταν εκεί, στο κατάμεστο κλειστό.

Οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης και Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Θέλοντας να τιμήσει τους πρωτεργάτες του αθλήματος στην Πάτρα, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, βράβευσε τους ανθρώπους της πρώτης ανδρικής ομάδος του Α.Ο. Εσπέρου Πατρών, το 1980.

Χαιρετισμό έκανε ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης.

Στην εκδήλωση η Ακαδημία των Σπορ βράβευσε για την προσφορά του στην Ελληνική χειροσφαίριση τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Χρήστο Κοτζανμανίδη και τους Νίκο Κανελλάκη καιΑλέξανδρο Μπορνιβέλλι για την προσφορά τους στην Πατραϊκή χειροσφαίριση.

Στην εκδήλωση χόρεψαν ελληνικούς χορούς η παιδική και εφηβική ομάδα της ενορίας Αγίων Αποστόλων Μπεγουλακίου, υπό τη διεύθυνση της χοροδιδασκάλου Κωνσταντίνας Ζάγκλα. Επίσης η προ-παιδικού χορωδία της πολυφωνικής Πάτρας υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Πίτσου - Διαμαντοπούλου και στο πιάνο Ιουλίας Παπαδόπουλου τραγούδησε στην εκδήλωση.

Οι ομάδες μίνι αγοριών – κοριτσιών, παμπαίδων και παγκορασίδων Β΄ του Διομήδη Αργους, της Ακαδημίας των Σπορ και του Ολυμπιακού Πατρών έπαιξαν φιλικούς αγώνες. Η εθελοντική ομάδα του ΠΕΑΚ Πάτρας βοήθησε την εκδήλωση.

Η διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας και το Δ.Σ. της Ακαδημίας των Σπορ ευχαριστούν όλους τους παραπάνω για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις.

Τέλος το μουσείο που επιμελήθηκε η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας θα τελεί υπό την αιγίδα του ΠΕΑΚ Πάτρας, της ΤΕΧΠ, της ΕΑΠ/ΟΧΕ και της ΟΧΕ.

Τα ίδια άτομα στις ίδιες θέσεις μετά από 38 χρόνια !!!

Α.Ο. Εσπερος Πατρών ΧΑΝΤΜΠΟΛ, γήπεδο Γ.Σ. Πανελληνίου το 1980.

Γήπεδο Κουκούλι Πάτρας 2018.

Ορθιοι από αριστερά: Γεώργιος Πολυδωρόπουλος (έφορος), Στέφανος Μπίρδας, Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, Δημήτρης Κολοκυθάς, Νίκος Καραμανλής, Αντώνης Οικονόμου, Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος, Πασχάλης Γεωργιάδης ( ο προπονητής μας ήταν εκτός Πατρών).
Καθιστοί από αριστερά: Χρήστος Πατούχας (ζει πλέον στην Αυστραλία παρευρέθηκε η κόρητου Σοφία πρώην χαντμπολίστρια με τον εγγονό του Μιχάλη), Νίκος Κανελλάκης, Χρήστος Παπαρροδόπουλος (ζει πλέον στο Κατάρ παρευρέθηκε η αδερφή του Ράνια), Ανδρέας Πανίτσας, Αλέκος Κατσούνης (είναι Θεσσαλονίκη), Σπύρος Λυκούδης.