Χαιρετισμός του προέδρου του ΠΕΑΚ ΠάτραςΜιλώντας στην εκδήλωση της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, το βράδυ του Σαββάτου 25 Αυγούστου 2018 στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης, απεύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

"Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, συμμετέχει μεγάλη χαρά ως συνδιοργανωτής στην αποψινή εκδήλωση, με την οποία σηματοδοτείται η έναρξη της αντίστροφής μέτρησης για τη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, σε ένα ακριβώς χρόνο από σήμερα, στην Πάτρα.

Είμαστε βέβαιοι ότι, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων, η Πάτρα θα στοχεύσει και θα αγγίξει το τέλειο στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στον εθελοντισμό, στη λειτουργία της πόλης, στη φιλοξενία των αθλητών και των επισκεπτών. 

Το στοίχημα για όλους μας, τους φορείς, την τοπική κοινωνία, τις κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, είναι, η κληρονομιά από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, να μην σπαταληθεί, να μην χαθεί στη συνέχεια, όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις.

Εμείς, ως Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της διοργάνωσης και να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό το αποδείξαμε, κατά τη διάρκεια της κοινής προσπάθειας της πόλης για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, όπου είχαμε άριστη συνεργασία με την Επιτροπή Διεκδίκησης και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. 

Συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες και να έχουμε άψογη συνεργασία τόσο με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, όσο και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να κερδίσουμε το μεγάλο αυτό στοίχημα, ώστε η Πάτρα όχι μόνο να διοργανώσει επιτυχημένους αγώνες, αλλά και να καταστεί την επόμενη ημέρα, σημαντικό κέντρο παράκτιου αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, προχωρά στη δημιουργία γηπέδου αθλημάτων άμμου, στο υπό διαμόρφωση Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, αξιοποιώντας τον χώρο πίσω από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός». Οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε το έργο στην τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας, εκτιμούμε ότι το γήπεδο άμμου μπορεί να αξιοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, ως προπονητήριο των αθλητών και ευχαρίστως θα το παραχωρήσουμε για χρήση στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Επιπλέον, επίκεντρο των αθλητικών διοργανώσεων των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, αποτελεί το πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά, όπου θα διεξαχθούν όλα τα αγωνίσματα άμμου. Οι εγκαταστάσεις αυτές, που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΠΕΑΚ Πάτρας, είχαν αφεθεί στην τύχη τους από τις προηγούμενες διοικήσεις, με αποτέλεσμα να ρημάξουν. Πλέον ο χώρος αξιοποιείται και εμείς ως διοίκηση, συμβάλουμε με τους τεχνικούς μας συμβούλους και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Οργανωτική Επιτροπή και με τον Δήμο Πατρέων στις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, είμαστε παρόντες στην καμπάνια εθελοντισμού που ξεκινά, μέσω της οποίας θα κληθεί η τοπική κοινωνία θα συνεισφέρει έμπρακτα στην επιτυχία των Αγώνων. Στο ΠΕΑΚ Πάτρας ήδη λειτουργεί και με μεγάλη επιτυχία, Ομάδα Εθελοντισμού, τα μέλη της οποίας θα είναι εθελοντές και στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019. Όλοι μας είμαστε βέβαιοι, πως η πόλη μπορεί να διοργανώσει τους καλύτερους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και θα το κάνει, αφού διαθέτει όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις που εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Καλή επιτυχία Πάτρα.

Σας ευχαριστώ."

Σχετικά

Πανπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας

Επικοινωνία

Πανεπιστημίου 480 - Μποζαΐτικα,
264 43, Πάτρα,

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 456131
"Α. Πεπανός" +30 2610 643903

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 430644
"Α. Πεπανός" +30 2610 643907