Το ΠΕΑΚ Πάτρας εξόφλησε τις συσσωρεύμενες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΠ


Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας προχώρησε στην πλήρη εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών προς τη ΔΕΥΑΠ. Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης παρέδωσε στο Ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πάτρας, επιταγή ύψους 679.949,58 ευρώ.

Το ποσό αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ως έκτακτη επιχορήγηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Κέντρου Πάτρας, μετά από αίτημα της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αίτημα το όποιο έγινε δεκτό από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη.

Να  σημειωθεί ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα, οι διοικήσεις του ΠΕΑΚ Κοπανά, Κόντη και Κανελλάκη έχουν καταβάλει προς τη ΔΕΥΑΠ, ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα χρήματα αυτά, συμπεριλαμβάνονται οι συσσωρευμένες οφειλές περασμένων ετών, από τις προηγούμενες διοικήσεις, οι οποίες άγγιζαν συνολικά το 1,6 εκ. 500 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας μετά την κατάθεση της επιταγής και την πλήρη εξόφληση των οφειλών, κατέθεσε γραπτώς αίτημα προς τη ΔΕΥΑΠ προκειμένου το ΠΕΑΚ να ενταχθεί στην κατηγορία τιμολογίου για Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Κοινωφελείς Οργανισμούς, καθώς μέχρι σήμερα η χρέωση του νερού γίνεται με τις τιμές του οικιακού τιμολογίου.

Το παραπάνω αίτημα ο κ. Κανελλάκης υπέβαλε και προφορικά προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Πάτρας Ανδρέα Παπανικήτα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν. Ο  πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας, υπογράμμισε πως η αλλαγή στην τιμολόγηση  του νερού εκ μέρους της ΔΕΥΑΠ θα εξασφάλιζε στο ΠΕΑΚ μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, προς όφελος των εκατοντάδων αθλούμενων των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας και ιδιαίτερα των χρηστών του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός».

Και αυτό διότι, όπως ανέφερε ο κ. Κανελλάκης, η μείωση του κόστους του νερού θα δώσει τη δυνατότητα προς το ΠΕΑΚ να μειώσει περαιτέρω τη χρέωση προς τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις πισίνες του κολυμβητηρίου, μείωση που θα μετακυλήσει και προς τους αθλητές. 

Σχετικά

Πανπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας

Επικοινωνία

Πανεπιστημίου 480 - Μποζαΐτικα,
264 43, Πάτρα,

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 456131
"Α. Πεπανός" +30 2610 643903

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 430644
"Α. Πεπανός" +30 2610 643907