ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΑΚΗ Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας ανακοινώνει τα εξής:

"Σε ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επιχειρεί με την χρήση παραπλανητικών (επιεικώς) επιχειρημάτων να δημιουργήσει εντυπώσεις σε σχέση με τους 17 εργαζόμενους του ΠΕΑΚ Πάτρας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, η διάρκεια του οποίου ολοκληρώθηκε. Η ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας αυτής είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης από στελέχη του, που τα εμπιστεύθηκε για να διαχειριστούν στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τις τύχες του ΠΕΑΚ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την σημερινή Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, ότι δεν κινήθηκε έτσι ώστε να παραμείνουν οι 17 εργαζόμενοι του προγράμματος και πώς δεν προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε μέσω νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ να διασφαλιστεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων του.

Η απάντηση είναι ότι από τις 11 Ιουνίου του 2019 (δηλαδή επί θητείας ακόμη της προηγούμενης Διοίκησης) και μετά οι εργαζόμενοι του προγράμματος ήσαν παράνομοι και εκτεθειμένοι γιατί η προηγούμενη Διοίκηση δεν είχε προχωρήσει σε καμία απολύτως διαδικασία για την παράταση της σύμβασης τους.

Ξεκάθαρα λοιπόν και οι 17 εργαζόμενοι έμειναν πλήρως εκτεθειμένοι, διότι κανείς από την προηγούμενη Διοίκηση δεν φρόντισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανανέωσης τους προγράμματος (ένας συν ένας χρόνος) από τον ΟΑΕΔ

Με ενέργειες της σημερινής Διοίκησης, που ανέλαβε στην συνέχεια, όχι μόνο συμβασιοποιήθηκε και νομιμοποιήθηκε η παραμονή τους για έναν ακόμη χρόνο (έως τον Ιούνιο του 2020) με κάλυψη της μισθοδοσίας τους από τον προϋπολογισμό του ΠΕΑΚ, αλλά τον Νοέμβριο του 2019 κατοχυρώθηκε από τον ΟΑΕΔ και το δεύτερο έτος της προγραμματικής τους σύμβασης.

Για όλες δε τις ενέργειες της Διοίκησης, υπήρχε διαρκής και διεξοδική ενημέρωσή τους.

Παράλληλα με διαρκή ερωτήματα προς τον ΟΑΕΔ διερευνήθηκε σε όλο του το εύρος το ενδεχόμενο της νέας παράτασης της σύμβασής τους, αλλά η απάντηση του Οργανισμού ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Έτσι, με αίτημα που υποβλήθηκε προς τον ΟΑΕΔ και προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας, ζητήθηκε η υλοποίηση νέου προγράμματος με την συμμετοχή 23 εργαζομένων εκ των οποίων εγκρίθηκαν 15. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έπρεπε τα «τρέξει» από τον Φεβρουάριο του 2020, όμως λόγω της πανδημίας η υλοποίησή του δεν έχει ξεκινήσει.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να προκύψουν σοβαρά θέματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων με την λήξη της τρέχουσας προγραμματικής σύμβασης, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ αποφάσισε την διατήρηση των θέσεων εργασίας των έξι από τους 17, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων και πάλι καλύπτοντας από τον προϋπολογισμό του τις ανάγκες μισθοδοσίας και έως ότου καλυφθούν οι θέσεις από εργαζόμενους του νέου προγράμματος.

Στο δια ταύτα: Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας και σε αυτό το θέμα λειτούργησε με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους εργαζόμενους, μακριά από λογικές ομηρίας που δυστυχώς εφαρμόζονται σε άλλες περιπτώσεις.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και μακριά από τις εντυπώσεις που δημιουργούν τα παραποιημένα γεγονότα που, σκόπιμα ή όχι, απολήγουν πάντα στην κακή πληροφόρηση των πολιτών

Απευθυνόμενοι τέλος προς την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τους δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση τους για πλήρη ενημέρωση ώστε τα μέλη της να έχουν γνώση σε οτι αφορά όχι μόνο στη λειτουργία του ΠΕΑΚ αλλά και τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες


Τα πολιτικά κόμματα δυστυχώς πολλές φορές εμπιστεύονται την διαχείριση εξουσίας φορέων σε ορισμένα «στελέχη» που εκμεταλλεύονται ή και καταχρώνται την εμπιστοσύνη τους."

Σχετικά

Πανπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας

Επικοινωνία

Πανεπιστημίου 480 - Μποζαΐτικα,
264 43, Πάτρα,

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 456131
"Α. Πεπανός" +30 2610 643903

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 430644
"Α. Πεπανός" +30 2610 643907