Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στην Πάτρα: Ταχύτατα οι διαδικασίες υλοποίησης αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης


Στην ταχύτητα υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια για την σημαντική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Πάτρα.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης είχε διαρκή συνεργασία με από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας και επισκέφθηκε το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες που καθημερινά λαμβάνονται και αφορούν όχι μόνο στην υλοποίηση των προγραμμάτων ανάπλασης και ανακατασκευής τους, αλλά και της αξιοποίησης των υφιστάμενων χώρων του ΠΕΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως ότι το σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στην Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν στη χώρα λόγω της πανδημίας, υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σημειώνεται πως στην Προγραμματική Σύμβαση την οποία «τρέχουν» από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΠΕΑΚ Πάτρας, περιλαμβάνονται τα εξής έργα:

-Ανακατασκευή του πρώην Κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντα χώρου

-Επισκευή του βοηθητικού Γηπέδου του Α. Τόφαλος καθώς και των κύριων εγκαταστάσεών του.

 

Για το Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ και το Βοηθητικό

Έχουν ήδη προγραμματιστεί οι διαδικασίες για την επισκευή του βοηθητικού κλειστού Γυμναστηρίου του Δ. Τόφαλος.

«Στην πορεία και με τις εκτιμήσεις που έκαναν οι έμπειροι μηχανικοί που συμμετέχουν στην Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, θεωρούμε πως το προπονητήριο που Δ. Τόφαλος είναι επισκευάσιμο. Τελειώνει το σενάριο της κατεδάφισης και κινούμαστε σε μία λογική νοικοκυρέματος και διαφάνειας» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι το βοηθητικό Κλειστό Γυμναστήριο πολύ σύντομα θα παραδοθεί σε δεκάδες Σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Νίκο Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας για την δουλειά που κάνουν την οποία χαρακτήρισε αθόρυβη, αποτελεσματική και σε ελάχιστο χρόνο θα είναι και ορατή στην κοινωνία.

 

«Όταν υπάρχει πάθος, διαφάνεια αγάπη και σύμπνοια τότε όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται. Δεν αφήνουμε τα προβλήματα να κυριαρχήσουν και στη συνέχεια να χάσουμε το στόχο» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξή της.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήρε τις προσπάθειες της Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας για τις προσπάθειες που καταβάλλει έτσι ώστε να υλοποιηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του.


Σχετικά

Πανπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας

Επικοινωνία

Πανεπιστημίου 480 - Μποζαΐτικα,
264 43, Πάτρα,

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 456131
"Α. Πεπανός" +30 2610 643903

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 430644
"Α. Πεπανός" +30 2610 643907