ΔΟΕ προς Αυγενάκη: «Συγχαρητήρια για τη συνεχή υποστήριξή σας στο Ολυμπιακό Κίνημα»


Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, διαμέσου του γενικού διευθυντή, Κριστόφ Ντε Κέπερ, απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, με αφορμή τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία προεδρεύει ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται, από την ΔΟΕ στην επιστολή της, στην επικείμενη αναθεώρηση της Αθλητικής Χάρτας, ζήτημα που είχε συζητηθεί και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Ιούνιο και τονίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας στη Σύνοδο θα τύχουν υψηλής υποστήριξης.

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού:

«Αγαπητέ, κ. Αυγενάκη,

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ωραίο δώρο που αποστείλατε στον Πρόεδρο Μπαχ, ο οποίος μου ζήτησε να σας απαντήσω εκ μέρους του. Η ευγενική σας χειρονομία εκτιμήθηκε δεόντως.

Τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μεγάλης σημασίας για την ΔΟΕ και το Ολυμπιακό Κίνημα. Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να συμμετάσχω στη συζήτηση μαζί σας κατά την εναρκτήρια συνεδρία.

Η ΔΟΕ επικροτεί την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Χάρτας. Αισθανόμαστε πως αυτή η διαδικασία γίνεται στο κατάλληλο χρονικά σημείο, καθώς παρέχει μια σπουδαία ευκαιρία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν στη νέα Χάρτα το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο, το οποίο αποτελεί τον πλέον αναγνωρίσιμο τρόπο του πώς οργανώνεται ο αθλητισμός στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Μπαχ έχει ήδη συζητήσει τη σημασία της προάσπισης αυτού του μοντέλου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν συναντήθηκαν τον Ιούνιο και το δυνατό κοινό ενδιαφέρον πάνω στο ζήτημα χαίρει εκτίμησης. Η υποστήριξη της Ελλάδας εντός του πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης θα είναι επίσης υψηλής σημασίας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω από καρδιάς συγχαρητήρια και ειλικρινή ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξή σας στο Ολυμπιακό Κίνημα, στην οποία βασιζόμαστε περισσότερο από ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της συγκυρίας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Κριστόφ Ντε Κέπερ


Σχετικά

Πανπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας

Επικοινωνία

Πανεπιστημίου 480 - Μποζαΐτικα,
264 43, Πάτρα,

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 456131
"Α. Πεπανός" +30 2610 643903

"Δ. Τόφαλος" +30 2610 430644
"Α. Πεπανός" +30 2610 643907