ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην  2η Σύνοδο όλων των Διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η οποία έγινε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τόσο ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Παπαδημάτος τόσο και τα μέλη της Επιτροπής διατύπωσαν συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις που συγκαταλέγονται στον σχεδιασμό για την επανεκκίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μετά τη λήξη των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν περισσότερα από 100 μέλη Διοικήσεων των ΕΑΚ της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚ Πάτρας στην τοποθέτησή του κωδικοποίησε τον σχεδιασμό για τη επανεκκίνηση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας στις εξής δράσεις:

-Στα πλαίσια του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» (που θεωρείται η αιχμή του δόρατος της επανεκκίνησης),  προγραμματισμός επισκέψεων καταξιωμένων αθλητών σε σχολεία της Πάτρας αλλά και στο σύνολο του Νομού Αχαΐας και παράλληλα πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων για μαθητές σχολείων στον υπό διαμόρφωση χώρο του Μουσείου στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου «Πεπανός» με τη συμμετοχή επίσης καταξιωμένων αθλητών.

-Η εθελοντική δράση η οποία ήδη ενσαρκώνεται στο τμήμα εθελοντών του ΠΕΑΚ Πάτρας

-Πέραν της τρέχουσας αναστολής των οικονομικών υποχρεώσεων των Σωματείων, περιθώριο δύο έως τριών μηνών δωρεάν χρήσης του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ από την στιγμή της επαναλειτουργίας τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν κίνητρα και χρόνος ανασυγκρότησης.

-Δρομολόγηση αθλητικών εκδηλώσεων όπως: αγώνας πόλο με κύρια επιλογή στο Λιμάνι της Ναυπάκτου,  τουρνουά beach volley σε χώρο της πλάζ στη  διάρκεια του οποίου θα επιδιώξουμε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης της περιοχής που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες, διήμερο πυγμαχίας δηλαδή ενός αθλήματος με μεγάλη ιστορία στην πόλη της Πάτρας και άλλες αθλητικές δράσεις.

«Δίνουμε έτσι ένα πανηγυρικό χαρακτήρα επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τα Σωματεία και με στόχο μία οργανωμένη καλλιτεχνική εκδήλωση σε χώρο του κλειστού κέντρου «Δ. Τόφαλος» θα πετύχουμε» κατέληξε ο κ. Παπαδημάτος

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Δ. στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν:

Μιχάλης Κουρέτας Αντιπρόεδρος: Κάτω από το μεγάλο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» το ΠΕΑΚ ξεκινά με δύο σημαντικές δράσεις:

-Φιλοξενία παιδιών από σχολικές μονάδες στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ

-Εξορμήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή πρωταθλητών από όλα τα αθλήματα για να διαχυθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού η ιδέα της άσκησης και του αθλητισμού

Γιώργος Ζησιμάτος έφορος:  Ο αλθητισμός έχει τη δύναμη της επανεκκίνησης της Οικονομίας. Με την εμπειρία και την υποδομή  των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σχεδιασμός:

Τριήμερου τουρνουά beach volley, διοργάνωση αγώνα πόλο βετεράνων στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, τουρνουά beach soccer στην Πάτρα.

Ο αθλητισμός πρέπει να δημιουργήσει ευρύτερα κοινωνικά γεγονότα και να ελκύσει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Βασιλική Αθανασοπούλου μέλος: Η υγειονομική κρίση μας αφήνει πίσω ένα ηχηρό μήνυμα, αυτό του εθελοντισμού. Στο ΠΕΑΚ Πάτρας έχουμε ήδη σημειώσει πρόοδο στην οργάνωση του Τμήματος για την προστασία των αθλητών και την διαφύλαξη των εγκαταστάσεών μας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά με την επανεκκίνησή μας.