Εθελοντική αιμοδοσία του ΠΕΑΚ Πάτρας


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση αθλητών αθλητικών παραγόντων και πολιτών, στην χθεσινή αιμοδοσία του ΠΕΑΚ Πάτρας στο πλαίσιο του προγράμματος "Μένουμε Σπίτι" και "Ζούμε Αθλητικά" της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ Πάτρας και τη στήριξη από το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 53 μονάδες αίματος, αποτέλεσμα που εκπέμπει μήνυμα ζωής το οποίο έστειλαν τόσο τα μέλη της αθλητικής οικογένειας της Πάτρας αλλά και απλοί πολίτες. Σε δηλώσεις τους αθλητές και παράγοντες σωματείων της πόλης που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, συνεχάρησαν τη Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας και τόνισαν πως τέτοιες πρωτοβουλίες δυναμώνουν το μήνυμα αλληλεγγύης που πρέπει να εκπέμπει αθλητικός κόσμος στις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα μας.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, ευχαρίστησαν όλους όσους βγήκαν από το σπίτι για να δώσουν αίμα σε μία περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες και το Σύστημα Υγείας χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας, μέρος της οποίας είναι ο αθλητικός κόσμος. Πρόσθεσαν δε πως η προσέλευση των αιμοδοτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που αποτυπώνει τα ισχυρά αντανακλαστικά αλληλεγγύης της αθλητικής οικογένειας προς τον συνάνθρωπο.

Ευχαρίστησαν το σύνολο των αιμοδοτών που προσήλθαν στο Αθλητικό Κέντρο «Α. Πεπανός», τα Αθλητικά Σωματεία, τους φορείς της πόλης και τα Μέσα Ενημέρωσης για την στήριξή τους στην εκδήλωση, και φυσικά το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ Πατρας.

Υπενθυμίζεται οτι η χθεσινή αιμοδοσία στο ΠΕΑΚ Πάτρας ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου 18χρονου Πατρινού αθλητή Νίκου Μοίραλη, που η απώλειά του συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.